Hovedseksjon

Jamf Parent

grafisk brukergrensesnitt, applikasjon

Denne høsten har vi fått et nytt verktøy som gir både lærere og foresatte bedre kontroll over hva elevene kan bruke nettbrettene sine til. Skolen kan styre hva som skal være tilgjengelig på elevenes nettbrett i skoletiden, og foresatte kan styre nettbrettet etter skoletid.

Via appen Jamf Parent kan dere styre skjermbruken på skolens nettbrett. Dere kan styre hva som skal være tilgjengelig på barnas skolenettbrett etter skoletid, i helger og ferier. Appen kan ikke brukes til overvåkning, men er et verktøy for å styre hva som skal være tilgjengelig på nettbrettet, sperre for nettleseren eller låse nettbrettet til kun én app. Appen fungerer mellom klokken 15.00 og 08.00 på hverdager, og hele døgnet i helger og ferier frem til barnet er 13 år.

Hvordan komme i gang:

Steg 1: Last ned Jamf Parent-appen.

Appen er tilgjengelig for nedlasting fra App Store (Apple) eller Google Play (Android). Søk etter "Jamf Parent" og installer appen på mobiltelefonen.

Steg 2: Registrer deg.

Du får tilgang til Jamf Parent via et samtykkeskjema. Skjemaet finner du ved å logge på skolens hjemmeside og trykke på "Samtykke" eller ved å gå direkte til https://samtykke.osloskolen.no. Har du flere barn, må du samtykke for hvert enkelt barn.

Steg 3: Utforsk funksjonene.

Du kan for eksempel sette begrensninger på faste tidspunkt gjennom uken.

Du finner en kort veiledning vedlagt her.
Du finner også løsninger på de vanligste problemene og veiledningsvideoer på https://aktuelt.osloskolen.no/larerik-bruk-av-laringsteknologi/ressurser/foreldrestyrt-nettbrett/.

Hjelp og støtte

 • Jeg ser ikke alle iPadene til barna mine i Jamf Parent, selv om jeg har logget på i Jamf Parent
  SVAR: Du må gi samtykke for hvert barn i samtykkeportalen.
 • Jeg får feilmelding når jeg forsøker å logge på
  SVAR: Pass på at du skriver osloskolen i feltet for "Domene". Du må bruke nøyaktig samme brukernavn og passord som du brukte da du registrerte deg.
 • Jeg får ikke tilgang til å styre iPaden til barnet mitt,  selv om jeg er logget på
  SVAR: Tilgangen til å styre iPaden er bare tilgjengelig mellom klokken 16.00 og 08.00 på hverdager, i helger og i ferier. Prøv igjen på et av disse tidspunktene.
 • Jeg har glemt passordet
  SVAR: Du kan gå inn i Samtykkeskjema og fylle ut passord på nytt

Hvis du opplever problemer med appen eller har spørsmål, ta gjerne kontakt med oss.

IKT-ansvarlig Disen skole: Ivan Alexander Reigstad fra Sagene Data.

Ved behov for hjelp, ta kontakt med DIS@sagenedata.no