Mat og helse

Mat og helse

AKS legger til rette for at elevene får erfaring med å tilberede måltider, får kunnskap om ernæring og sørger for gode fellesopplevelser gjennom måltidene.

Fra uke 34 blir det oppstart av Mat og Helse på alle trinn. Disen AKS er så heldige å ha en egen Mat og Helse-ansvarlig. Hun heter Maria, og er utdannet ernæringsfysiolog. Maria vil legge til rette for at elevene får erfaring med å tilberede måltider, får kunnskap om ernæring og sørger for gode fellesopplevelser gjennom måltidene.

Det vil bli klassevis rullering, hvor hvert trinn har en dag ukentlig på Mat og Helse-rommet. Hvert barn vil få Mat og Helse hver sjette uke i første omgang, og vi håper vi kan få til hver tredje uke etter hvert. Hvert barn på 4. trinn vil få Mat og Helse hver tredje uke. Det vil også bli matlaging, baking og felles måltider i feriene på AKS.

Mandager: 2. trinn

Uke 1: 2a. Uke 2: 2b. Uke 3: 2c. Uke 4: 2d osv…

Tirsdager: 1. trinn

Klassene deles i to grupper. Uke 1: 1a, gruppe 1. Uke 2: 1a, gruppe 2. Uke 3: 1b, gruppe 1 osv… 

Torsdager: 3. trinn

Uke 1: 3a. Uke 2: 3b. Uke 3: 3c. Uke 4: 3d. osv… 

Fredager: 4. trinn

4. trinn deles i to grupper (4a og 4b+4c) og får derfor Mat og helse annenhver uke. Uke 1: 4a. Uke 2: 4b og 4c. Uke 3: 4a osv…

I den månedlige oppholdsbetalingen til AKS går 51,- til kostpenger. På Disen Aktivitetsskole har vi valgt å bruke disse pengene på Mat og Helse ukentlig til alle trinn, og servering av frukt og grønnsaker daglig til matpakken.